یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۶
فضیلت و کیفیت نماز یکشنبه ذی‌القعده

از رسول خدا صلّی‌الله علیه وآله وسلّم روایت شده است که هر که این نماز را بجا آورد، توبه‌اش مقبول و گناهانش آمرزیده شود، خصماء او در روز قیامت از او راضی شوند، با ایمان بمیرد و دینش گرفته نشود، قبرش گشاده و نورانی گردد، والدینش از او راضی گردند، مغفرت شامل حال والدین او و ذریّه او گردد، توسعۀ رزق پیدا کند، ملک‌الموت با او در وقت مردن مدارا کند و به آسانی جان او بیرون شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نماز توبه یکشنبه ماه ذی القعده اکسیر اعظم است، مداومت بر آن در طول سال و حتی در غیر ماه ذی القعده سنت و شیوه اهل سلوک و اولیاء الهی بوده و آثار و برکات عجیب و شگفت انگیزی از آن نقل کرده اند.

* فضیلت این نماز:

برای این نماز روایتی از رسول خدا صلی الله علیه وآله نقل شده و در فضیلت این نماز آمده است که، هرکس آن را بجا آورد توبه اش پذیرفته می شود و گناهانش آمرزیده می گردد و سبب برکت برای نمازگزار و خانواده اش خواهد بود، و در روز قیامت کسانی که از او طلبی و یا حقّی دارند، از وی راضی گردند و با ایمان از دنیا می رود و قبرش برای او وسیع و نورانی گردد و پدر و مادرش از او راضی شوند، و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند، ذریّه او نیز بخشیده شوند و روزی او وسیع گردد. فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند و به آسانی جانش را بگیرد.

* کیفیت نماز:

رسول خدا صلی الله علیه وآله کیفیّت نماز را این گونه بیان فرموده اند:

_ در روز یکشنبه غسل کند
_ و وضو بگیرد
_ و چهار رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام)

در هر رکعت،

_ سوره «حمد» یک مرتبه،
_ سوره «قل هو الله» سه مرتبه
_ و سوره های «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند.

و بعد از نماز

_ هفتاد مرتبه استغفار کند،
_ سپس بگوید: «لا حَوْلَ وَلا قُوَّهَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلیِّ الْعَظیمِ»
_ آنگاه بگوید: «یا عَزیزُ یا غَفّارُ، اِغْفِرْلی ذُنُوبی وَذُنُوبَ جَمیـعِ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ، فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُالذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ.»

منبع: اقبال الاعمال، سیدبن طاووس

نکته: این نماز مختص یکشنبه ذی القعده نیست بلکه در هر زمانی برای پاکسازی روح میتوان انجام داد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha